نحوه عرق گیری گیاه دارویی

نحوه عرق گیری گیاه دارویی

نحوه عرق گیری گیاه دارویی      تاریخ درج: 1397/2/29

عرق گیاهی فرآورده ای است که از جوشانیدن یک گیاه و یا مخلوطی از گیاهان مختلف در برابر بخار آب و سرد کردن بخارات حاصله به دست می آید. تولید عرقیات گیاهی به دو روش سنتی و صنعتی انجام می گیرد که در هردو روش با جوشاندن گل با آب و سرد کردن بخار حاصل، افشره ی گیاه کشیده می شود.

در روش سنتی که هنوز هم بسیاری از کارگاه ها به این روش فعال هستند، دیگ های مسی بزرگ لبریز از گل و آب بر روی آتش قرار می گیرند و بخار حاوی گلاب از لوله های مخصوصی از دیگ خارج و وارد محیط سردی که معمولا استخر آب سرد است می شود. با عبور بخار از محیط سرد، تقطیر صورت گرفته و بخار تبدیل به مایع که همان گلاب است می شود و در ظرف های مخصوصی ذخیره می شود.   

در عرقیات گیری با روش صنعتی، دیگ های تقطیر بزرگ پر از گل و گیاه شده و به صورت اتوماتیک گلاب و عرق مورد نظر به دست می آید. گلاب و عرق تولیدی نیز پاستوریزه شده و در بسته بندی های کاملاً بهداشتی عرضه می شود. اساس تولید عرقیات گیاهی بر مبنای اصول یاد شده در تولید گلاب می باشد. غلظت عرقیات گیاهی تولید شده بستگی به میزان گیاه داخل ظروف عرق‌گیری و میزان آبی دارد که برای جوشاندن گیاه بکار می رود.

عرق دو آتشه یا عرق دو تقطیره عرقیاتی است که در آن یکبار عمل عرق گیری انجام می شود سپس گلاب یا محصول تقطیری حاصله مجدداً در ظرف و دیگ های عرق گیری ریخته و به میزان مورد نیاز و یا به همان اندازه از گل یا گیاه مورد نظر به آن اضافه می شود و مجدداً عمل تقطیر به همان روش انجام می پذیرد محصول به دست آمده را گلاب یا عرق دو آتشه یا دو تقطیره می گویند.

از آنجا که عرقیات گیاهی به عنوان طعم دهنده به مواد غذایی، نوشیدنی و دارو مورد استفاده قرار می گیرد، لذا کنترل میکروبیولوژی به منظور حفظ سلامت مصرف کننده و جلوگیری از فساد آن ضروری است. فساد عرقیات گیاهی در برخی از موارد با ایجاد کدورت، و روست همراه است و در صورت آلوده شدن عرقیات گیاهی به باکتری های بیماری زا این باکتری ها می توانند در این محیط زیست و تکثیر یابند. آلودگی عرقیات گیاهی معمولا ناشی از مواد اولیه، آب مصرفی، ظروف بسته بندی و بالاخره فرایند حرارتی ناقص می باشد.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا