حافظه SSD

حافظه SSD

حافظه SSD      تاریخ درج: 1396/12/10

SSD مخفف عبارت Solid state disk، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. این نوع فناوری همچنین در ساخت حافظه‌های فلش هم کاربرد دارد و به همین دلیل برخی از افراد SSD‌ها را حافظه‌های فلش یا EPP Rom می‌نامند.

همانگونه که می‌دانید فناوری HARD به گونه ایست که سوزن‌هارد با قرارگیری بر روی هد عمل آدرس یابی اطلاعات را انجام داده، و پس از پیدا کردن آدرس مورد نظر، داده‌ها را به رم انتقال داده و سپس برای عمل پردازش به پروسسور ارسال می‌شوند، با توجه به این که تمامی‌این مراحل اعم از جابه جایی سوزن، گردش هد و همچنین عمل آدرس یابی در‌هارد‌دیسک به صورت مکانیکی انجام می‌شود، موجب به وجود آمدن گرما، مصرف انرژی و همچنین به وجود آمدن زمان تاخیر در خواندن نوشتن می‌شود.که تمامی‌این اتفاقات در کنار یکدیگر موجب به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل طولانی شدن زمان بوت سیستم، استهلاک قطعات مکانیکی‌هارد‌دیسک، تولید گرمای زیاد توسط‌هارد و در نهایت موجب کاهش سرعت کلیه­ی عملیات پردازشی می‌شود. علاوه بر مشکلات بالا‌ هارد‌دیسک‌ها در برابر ضربه ی فوق العاده حساس هستند، به صورتی که ممکن است با ضربه ای کوچک‌هارد بسوزد و یا قسمتی از اطلاعات آن از بین برود.

 

اما گونه ی دیگری از حافظه‌ها وجود دارند که به SSD‌ها معروفند. امروزه نمونه دستگاه‌هایی مانند تبلت‌ها ، سرورها، گوشی‌های هوشمند و همچنین کامپیوترهای قابل حمل از این نوع حافظه‌ها استفاده می‌کنند.

 

اس اس دی‌ها دارای چه فناورهایی هستند ؟ معایب و مزایای آن‌ها نسبت به اچ دی دی‌ها چیست؟

SSD مخفف عبارت Solid state disk، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. این نوع فناوری همچنین در ساخت حافظه‌های فلش هم کاربرد دارد و به همین دلیل برخی از افراد SSD‌ها را حافظه‌های فلش یا EPP Rom می‌نامند.

 

هارد‌دیسک‌های حالت جامد یا همان SSD‌ها به حافظه‌هایی گفته می‌شوند که در آن‌ها از هیچ قطعه ی متحرکی استفاده نشده باشد، در ساخت آن‌ها از حافظه‌های مبتنی بر فلش یا SD Ram‌ها استفاده می‌شود. استفاده از حافظه‌های مبتنی بر فلش در SSD‌ها باعث می‌شود تا زمان تاخیر به حداقل برسد و همچنین گرمای تولید شده کاهش یابد که تمامی ‌این مسائل باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین سبک­تر شدن این حافظه‌ها نسبت به‌ هارد‌دیسک‌ها می‌شود. اما SSD‌ها هم همانند‌هارد‌دیسک درایوها دارای مشکلاتی می‌باشند که می‌توان از مهم ترین آنها به قیمت بالای این حافظه‌ها در مقابل‌هارد‌دیسک اشاره کرد.

 

شاید مهم ترین نکته در خرید یک حافظه سرعت خواندن نوشتن اطلاعات در آن حافظه باشد. اگر بخواهیم SSD‌ها را با‌هارد‌دیسک درایوها از لحاظ سرعت مقایسه کنیم، شاید به نتیجه درستی نمی‌رسیم ، علت آن را هم در ادامه بررسی می‌کنیم :

سرعت خواندن و نوشتن در‌ هارددیسک‌ها یکسان است در صورتی که در SSD‌ها بر اساس ترکیب‌های مختلفی که وجود دارد نتایج متفاوتی در سرعت خواندن و نوشتن به دست می‌آید.

 

اندازه ی بلوک‌های داده ای که خوانده یا نوشته می‌شوند نیز در این ۲ یکسان نیست که به همین علت موجب تغییر نسبت در هر دو مدل حافظه می‌شود.

شیوه ی مدیریت سیستم ذخیره سازی در سیستم عامل تاثیر زیادی در سرعت SSD‌ها دارد.به عنوان مثال، هر چه اطلاعات مرتب تر ذخیره شده باشد، اندازه ی بلوک‌های داده ای بزرگتر می‌شوند که معمولا این اندازه بین ۳۲ تا ۲۵۶ کیلو بایت است. در نتیجه می‌توان گفت: سرعت اطلاعات در SSDها بین ۲ تا ۲۰ برابر بیشتر از‌هارد‌دیسک درایوها می‌باشد.

از طرفی اگر سیستم عامل برای کار با SSD‌ها بهینه سازی نشده باشد، کاربر افزایش سرعت محصوصی را در استفاده از SSD‌ها احساس نمی‌کند، در سیستم عامل‌های مانند ویندوز XP و ویستا این بهینه سازی به صورت پیش فرض وجود ندارد. و کاربران باید با نصب سرویس پک‌های موجودی که توسط ماکروسافت عرضه شده است، این امکان را فراهم آورند، اما خوشبختانه این امکان در ویندوز ۷ به صورت پیش فرض وجود دارد و این سیستم عامل با پشتیبانی از سیستم فایل هایEx fat  به­طور کامل با SSD‌ها هماهنگ شده است.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا