خربزه (Melon)

خربزه (Melon)

خربزه (Melon)      تاریخ درج: 1397/3/22

خربزه با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است. خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد. همچنین تخم خربزه خواص بسیاری دارد. خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. به طورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می شود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند. و بهترین نوع آنها شیرین ترین و کم تفاله ترین آنهاست به طوری که به راحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماری ها تجویز و خوردن آن به هضم غذا کمک می کند و گرمک برای یرقان و یبوست مفید است.

فواید خربزه:

خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.

خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود(dot)خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.خربزه به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.خوردن ۸ گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می کند.

خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می‌کند.خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی می‌گردد.

در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم‌هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول‌های بدن و در سالمندان به فعالیت سلول‌‌های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بی‌‌حالی منجر می‌شود.

خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس‌هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند، بسیار توصیه می‌شود.همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت‌های موجود در روده‌ها دارد.وجود ویتامین C موجود در خربزه، موجب جلوگیری از بیماری‌های لثه میشود.

‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از بیماری‌های عفونی، ‌از جمله فواید مصرف خربزه است.‫ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.‫ﺳﻠﻮل ﻫﺎی ﻣﻐﺰ را ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.

مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد.

خواص تخم خربزه و فواید درمانی آن:

بعد از میل نمودن خربزه، تخم های داخل آن را دور نیندازید.تخم خربزه فواید فراوانی دارد. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

پودر تخم خربزه در لطافت و شفافیت پوست بدن به خصوص پوست صورت اثر خوبی دارد. برای اینکار می توانید تخم خربزه را به طور کامل پودر کنید و با آب یا آب لیموی تازه یا آب هندوانه مخلوط کنید و به صورت ماسک بر پوست قرار دهید.

مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش دهنده میل جنسی است و برای تب های شدید مفید است.

دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است.

خواص روغن تخم خربزه:

ملین

کاهنده ی تب

افزایش دهنده میل جنسی

پاک‌کننده کلیه، مثانه و کبد

ضد سرطان و پیش گیری از آن

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا