گوشت شتر

گوشت شتر

گوشت شتر      تاریخ درج: 1397/3/20

گوشت شتر رنگ تیره ‌ای دارد. طبع این گوشت گرم و مزه آن شیرین است. گوشت شتر منبع بسیار خوبی برای بسیاری از مواد غذایی مهم و مورد نیاز بدن می‌ باشد. این گوشت حاوی پروتئین‌ هایی با ارزش غذایی بالا و تعدادی از ویتامین ‌های مفید و مورد نیاز بدن نظیر ویتامین ‌های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن، فسفر و کلسیم است. همچنین گوشت شتر دارای قدرت مخصوصی در نگهداری هرچه بیشتر آب است که این خاصیت اهمیت زیادی در تعیین برخی از خواص طبیعی گوشت دارد.

گوشت شتر از جهت ترکیب شیمیایی با گوشت سایر دام‌ های اهلی تفاوت دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین کمتری برخوردار است و از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوسفند است. این گوشت در مقایسه با سایر گوشت ‌ها از سدیم بیشتری برخوردار است، اما میزان پتاسیم آن کمتر است و در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند از لحاظ درجهPH بسیار متفاوت می ‌باشد، در نتیجه برای عملیات فرآوری گوشت بسیار مناسب است.گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی، پروتئین و خاکستر دارد. پروتئین‌ های گوشت شتر فاقد اسیدهای آمینه ضروری نظیر تریپتوفان، والین، لوسین و ایزولوسین و همچنین اسیدآمینه نیمه ‌ضروری هیستیدین به مقدار کافی می ‌باشند. همچنین گوشت شتر در مقایسه با گوشت سایر دام‌ های اهلی دارای سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است که این امر با متابولیسم آب در بدن دام ارتباط مستقیمی دارد و باید افزود که نسبت کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است، اما نسبت آهن و رویدر گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام‌ های اهلی دیگر است.

در طب اسلامی گوشت ها از انواع مواد غذایی هستند که روزانه مورد استفاده بیشتر افراد قرار می گیرند یکی از انواع گوشت حیوانات که دارای خواص بیشماری است و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد گوشت شتر است و این نوع گوشت با سایر گوشت حیوانات اهلی تفاوت هایی دارد و از لحاظ شکل ظاهری به گوشت گوسفند شبیه است. در روایات اسلامی بزرگان دین ما به خوردن گوشت شتر توصیه کرده اند. گوشت شتر دارای طبع گرم و مزه ای شیرین است و دارای فواید دارویی و درمانی زیادی برای سلامت بدن است.

 

 

 

گوشت شتر از جهت ترکیب شیمیایی با گوشت سایر دام‌ های اهلی تفاوت دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین کمتری برخوردار است و از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوسفند است. این گوشت در مقایسه با سایر گوشت ‌ها از سدیم بیشتری برخوردار است، اما میزان پتاسیم آن کمتر است و در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند از لحاظ درجه PH بسیار متفاوت می ‌باشد، در نتیجه برای عملیات فرآوری گوشت بسیار مناسب است. پروتئین‌های گوشت شتر فاقد اسیدهای آمینه ضروری نظیر تریپتوفان، والین، لوسین و ایزولوسین و همچنین اسید آمینه نیمه ضروری هیستیدین به مقدار کافی می‌باشند، همچنین گوشت شتر در مقایسه با گوشت سایر دام‌های اهلی دارای سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است که این امر با متابولیسم آب در بدن دام ارتباط مستقیمی دارد و باید افزود که نسبت کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است.

خاصیت اختصاصی گوشت شتر افزایش قوای جنسی است. تقویت اعضای مختلف بدن هم از دیگر خواص ویژه این گوشت است. یعنی تمام اعضا نسبتاً از گوشت شتر خوب تغذیه می شوند و فعالیت شان را به طور کامل انجام می دهند. گوشت شتر به دلیل گرمایی که دارد برای درمان سیاتیک هم کاربرد دارد و گاهی تجویز می شود. مصرف این گوشت برای بیماران، آن هم در طولانی مدت و به صورت متوالی به هیچ وجه درست نیست.

کم بودن چربی بین ماهیچه ای گوشت شتر یکی از خواص مهم آن به شمار می رود لذا مصرف متعادل آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند یا از بیماری قلبی عروقی رنج می برند مفید است.

این گوشت به دلیل دارا بودن اسید چرب و غیراشباع امگا 3 تاثیر مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون و افسردگی دارد. همچنین گوشت شتر، آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می کند. میزان آهن این گوشت تقریبا به اندازه گوشت گاو و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است. گوشت شتر با عالی ترین نوع گوشت گوساله یعنی فیله قابل مقایسه است و اغلب به صورت کبابی و استیک استفاده می شود.گوشت شتر حاوی پروتئین‌هایی با ارزش غذایی بالا و تعدادی از ویتامین‌های مفید و مورد نیاز بدن نظیر ویتامین‌های گروه B و برخی از عناصر معدنی نظیر آهن و فسفر و کلسیم و همچنین دارای کالری زیاد می‌باشد. ویتامین گروه B این گوشت در تقویت اعصاب و کالری بسیار بالای آن قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌کند. بدین جهت توصیه می‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌آموزان و ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند. ویژگی‌ اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت‌ها فقدان مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک در آن است چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از محیط پرورش، رشد می‌کند و می‌توان گوشت آن را جزو غذاهای ارگانیک به حساب آورد.

 

 

 

همچنین وجود مواد طعم‌دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می‌دهد. کوهان شتر مسکن برای دردهای استخوانی و معالج دردهای مفصل، آرتروز، رماتیسم، سیاتیک، گرفتگی عضلات و رگ به رگ شدگی می‌باشد. روغن قلم شتر نیز برای تقویت استخوان‌ کودکانی که راه نیفتاده اند مناسب است.

ویتامین‌های گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارد و روی آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌ کند و توصیه می ‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌ آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

گوشت شتر فاقد مواد هورمونی و آنتی ‌بیوتیک می باشد. وجود مواد طعم‌ دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می ‌دهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌ شود.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا