روش های کوددهی

روش های کوددهی

روش های کوددهی      تاریخ درج: 1397/3/13

کوددهی گیاهان مانند هرس امری ضروری و برای تغذیه بهتر گیاهان بسیار مناسب می باشد و عناصر مورد نیاز گیاه را برای مصرف در اختیار گیاه قرار می دهد و باعث غنی تر شدن خاک و در نتیجه رشد و باردهی بهتر گیاه را به دنبال دارد. برای کوددهی نوع کود و گونه گیاه بر روش های آن تاثیر می گذارد.

پخش سطحی

قبل از کاشت گیاه این نوع کود تقویتی را با دست یا ماشین بر روی سطح پخش می کنند. این کود در حین شخم زنی و یا دیسک با خاک مخلوط می شود. این روش برای کودهای کشاورزی محلول در آب مثل کودهای نیتروژن کاربرد دارد. در خاک های رسی این روش کوددهی عنصر غذایی را در زمان مناسب در اختیار ریشه ها قرار نمی دهد. مواقعی که بذر گیاه به صورت سطحی پخش می شود این روش کوددهی استفاده می شود.

 

روش نواری یا خطی

در زراعت هایی که به شکل نواری باشد این روش انجام می شود. کود به صورت نوار در یک یا دو طرف بذر قرار داده می شود که دارای فاصله ی 2 تا 5 سانتی متر از کنار و 2 تا 5 سانتی متر عمیق تر از بذر می باشد. با این روش کود کشاورزی کمتری مصرف می شود و علف های هرز نیز کمتر از کود استفاده می کنند. احتامل سوختگی گیاهچه در مواقعی می باشد که فاصله ی کود تقویتی با بذر گیاه کمتر از حد لازم باشد. در باغ ها به شکل خطی در کنار ردیف درختان یا نواری و دورتا دور تنه ی درخت و در فاصله ی نصف تنه ی درخت

استفاده کرد.

 

تغذیه برگی

تغذیه برگی برای گیاه بسیار مفید می باشد. در این روش عناصر مورد نیاز گیاه به سرعت در اختیار گیاه قرار می گیرد. از ویژگی های این روش کاهش مصرف کود شیمیایی می باشد. با استفاده از تغذیه برگی برخی عناصر مانند بور، منگنز، روی و آهن در خاک های آهکی در مقابل مصرف خاکی مناسب می باشد. برای کاهش عارضه پوسیدگی گلگاه در گیاهان میوه دار که ناشی از کمبود کلسیم است محلول پاشی میوه بسیار تأثیر گذار است.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا