جواهرسازی نقره

جواهرسازی نقره

جواهرسازی نقره      تاریخ درج: 1397/1/28

جواهرسازی نقره یکی از گران بهاترین و در عین حال جذاب ترین صنایع دستی به شمار می رود. فلز نقره به دلیل این که رسانای خوب گرما و الکتریسیته می باشد در جواهر سازی کاربرد فراوانی دارد. نقره خالص بسیار نرم، سفید و براق می باشد؛ از نقره ی خالص نمی توان به تنهایی برای ساخت زیورآلات استفاده کرد به همین دلیل برای مقاومت نقره در برابر چکش خواری از مخلوط مس استفاده می گردد. اصلی ترین خواص نقره، اکسید شدن می باشد که در مجاورت هوای مرطوب یا عرق ممکن است رنگ آن تیره شود. در برخی جواهرات نقره، برای جلوگیری از اکسید شدن و هم چنین درخشندگی بیشتر و زیبایی بهتر از روکش آب طلا استفاده می کنند.

راه های شناسایی نقره و یا پلاتین اصل

نقره استرلینگ نقره استاندارد جواهرسازی می باشد که به دلیل کیفیت بالا و زیبایی خیره کننده بسیار معروف و محبوب است و درجه خلوص آن 925 درصد می باشد.

با توجه به این که برخی نقره ها دارای اندکی خاصیت مغناطیسی می باشند که همین موضوع نامرغوب بودن نقره را نمایانگر می باشد بنابراین می توان با استفاده از آهنربا خالص بودن قطعه را شناسایی کرد به این صورت که آهنربایی را در نزدیکی زیور آلات حرکت داده اگر نقره یا پلاتین اصل باشد به دلیل نداشتن خاصیت مغناطیسی به هیچ وجه تکان نمی خورند.

یکی دیگر از راه های تشخیص اصالت زیور آلات استفاده از سنگ محک و اسید می باشد که در این شیوه قطعه مورد نظر را روی سنگ محک کشیده تا خراشی بر روی سنگ ایجاد کند سپس چند قطره اسید روی خراش ریخته اگر خراش سریع محو شود قطعه ناخالص می باشد در صورت محو نشدن قطعه خالص است.

هم چنین با استفاده از اسید در قسمتی که غیر قابل دید می باشد می توان خلوص قطعه را شناسایی کرد. اسیدی که به رنگ قرمز تیره یا روشن تغییر رنگ پیدا کند نقره دارای خلوص 99 در صد می باشد، اگر به رنگ سفید تغییر یافت خلوص آن 5/92 می باشد ولی اگر به رنگ سبز مایل به آبی تغییر پیدا کند نقره دارای ناخالصی کربن می باشد.

با استفاده از آب اکسیژنه نیز می توان خالص بودن قطعه را شناسایی کرد در این روش قطعه را در ظرفی که از آب اکسیژنه مملو می باشد قرار می دهند. پلاتین خالص در این آب به دلیل کاتالیزر قوی با آب اکسیژنه بلافاصله واکنش می دهد و حباب های گاز مشاهده می شود اما نقره دارای کاتالیزر ضعیفی می باشد که بعد از اندکی صبر حباب های کوچک نمایان می شود. آب اکسیژنه هیچ آسیبی به نقره یا پلاتین نمی رساند.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا