پردازنده های intel

پردازنده های intel

پردازنده های intel      تاریخ درج: 1396/12/10

انتخاب بین مدل های موجود در اینتل با در نظر گرفتن تفاوت قیمت، مسئله ای مهم و مقداری سردرگم کننده است. از معماری 22 نانومتری Haswell گرفته تا آخرین نسل از 14 نانومتری های KabyLake، هم اینک در نوت بوک های امروزی موجود هستند.

پردازنده Intel i7-7700HQ به عنوان یکی از پرچمداران کلاس لپ تاپ به تازگی معرفی شده است. هر چند که قدرتمند ترین پردازنده ی این حوزه به حساب نمی آید، اما جایگزین پردازنده i7-6700HQ شده و همانند آن در اکثر لپ تاپ های گیمینگ و قدرتمند نصب خواهد شد. از آنجایی که این پردازنده تا سال 2018 در لپ تاپ ها دیده می شود، لازم است بدانیم که توانایی آن در برابر مدل های پیش از خود در چه سطحی است؟ آیا خرید یک لپ تاپ با پردازنده مورد نظر بیشتر است یا می توان با پرداخت مقداری کمتر یک نوت بوک با پردازنده های نسل گذشته را تهیه کرده و عملکرد خاصی را از دست نداد؟ برای پاسخ به این پرسش های مهم، پردازنده های Intel Core i7-7700HQ  Core i7-6700HQ, i7-5700HQ و i7-4710HQ را در این مطلب مقایسه خواهیم کرد.

علاوه بر معماری و لیتوگرافی، مقدار ناچیزی در زمینه توان حرارتی و فرکانس هسته تفاوت وجود دارد. از جمله مهمترین این تفاوت ها می توان به پشتیبانی از حافظه های رم اشاره کرد که در دو نسل اخیر پشتیبانی از حافظه های DDR4 با فرکانس های 2133 و اینک 2400 مگاهرتز افزوده شده است. کابی لیک آخرین خانواده از محصولات 14 نانومتری اینتل هستند و پس از آن شاهد پردازنده های 10 نانومتری در سالهای آینده خواهیم بود.این پردازنده ها دارای امکانات متعددی به نسبت اسکای لیک و پردازنده های پیشین هستند. به زبان ساده تر،ارتقاء پرفورمنس تنها مزیت آنها به نسبت گذشته نخواهد بود. یکی از مهمترین قسمت هایی که در کابی لیک دستخوش بروزرسانی شده است،پردازشگرهای گرافیکی و رابط های آنها است.معماری قسمت های گرافیکی از نظر EUS تغییر را نشان نمی دهد اما عملکرد سخت افزار تغییر کرده است.این تغییر در میزان توان مصرفی به ازای پردازش و رمزگشایی/رمزگذاری (encode/decode) برجسته تر است.مصرف انرژی در زمان تماشا و ثبت ویدئوهای 4K از جمله دغدغه های کاربرانی است که از لپ تاپ و تجهیزات همراه استفاده می کنند .در قسمت پردازش های مولتی مدیا، شاهد پشتیبانی از HEVC های 10 بیتی، موتورهای دو کاره VP9 و بالا بردن سرعت اشتراک گذاری فایل های مولتی مدیا هستیم. قابلیت رندر ویدئوهای 4K/UHD و مشاهده همزمان ویدئوهای 360 درجه از جمله ویژگی هایی است که به آنها تزریق شده تا کاربران را با دنیای جدید مولتی مدیا رو در رو کند.کابی لیک از تمامی پیکربندی های USB-C در حالت single-wire پشتیبانی می کند. اینتل در زمینه امنیت نیز قدم های گسترده ای را برداشته است. به عنوان مثال می توان به تشخیص دهنده های بیومتریک اشاره کرد.

از جمله دیگر بروز رسانی های کابی لیک می توان به Speed Shift v2 نیز اشاره کرد. Speed Shift برای اولین در کنار پردازنده های Skylake عرضه شد.این فناوری هم اکنون در ویرایش دوم خود،با نام Speed Shift v2 معرفی شده است. Speed Shift v2 همانند گذشته،مدیریت بسیاری از دستورات از OS را بر عهده گرفته و شیب فرکانسی را به طور مناسب تری برای پاسخ به نیازهای پردازشی ست می کند. از جمله دیگر تغییرات در این معماری می توان به طراحی جدید fin ها در ترانزیستور اشاره کرد.ارتفاع fin ها در این معماری افزایش داشته است.این تغییر موجبات افزایش فرکانس در همان ولتاژ (به نسبت اسکای لیک) را به همراه داشته و تا 12 درصد در این مهم بهبود ایجاد کرده است.

در بخش هایی همچون کد گشایی های ویدئویی سرعت پردازنده ی Intel i7-7700HQ به طور چشمگیری بیشتر است. اگر به توضیحات اواسط متن رجوع نمائید، اطلاعاتی در زمینه بهبود های پردازش های گرافیک مجتمع داده شده است که علت این پیروزی را شرح می دهد. همچنین بنچمارکهایی مانند Cinebench R15 CPU – Single Core نیز برتری چشمگیر پردازنده ی نسل هفتم اینتل را نشان می دهد. در صورتی که پردازنده i7-7700HQ را با i7-6700HQ مقایسه نمائیم، متوجه تفاوت عملکرد بین 5 الی 10 می شویم. از آنجایی که با کلاس لپ تاپ سر و کار داریم، باید بگوییم که نمی توان از خیر 10 عملکرد بهتر گذشت!

2 پردازنده ی i7-4710HQ و i7-5700HQ فاقد ارزش خرید هستند؛ هر چند که پیکربندی هایی با قیمت کمتر را پیدا نمائید، اما به یاد داشته باشید که در نهایت صاحب یک لپ تاپ نسبتا قدیمی خواهید شد. اما تصمیم گیری بین دو پردازنده i7-7700HQ و i7-6700HQ راه به کجا می برد؟ در صورتی که پردازنده های SkyLake را در کنار یک پردازنده گرافیکی GTX1000 یافتید، خرید آن با قیمت مقداری کمتر کاملا عاقلانه و معقول است؛ در غیر اینصورت دلیل برای عدم انتخاب یک پردازنده i7-7700HQ ندارید. پردازنده های مورد بحث دارای HyperThreading و TurboBoost هستند. این پردازنده ها از فناوری های منتهی به مجازی سازی (Virtualization) را پوشش می دهند.

همزمان با ارائه برخی اطلاعات از پردازنده های 16 هسته ای AMD، مجموعه VC نیز اطلاعاتی از پلتفرم قدرتمند و پرچمدار آینده اینتل را منتشر کرده و مدعی صحت اطلاعات آن است. دو گروه جدید از پردازنده های جدید این شرکت با عناوین Intel Skylake-X و KabyLake-X با هدف استفاده در سیستم های HEDT راهی بازار خواهند شد. این اطلاعات نشان می دهند که بلاخره اینتل پس از سالها استفاده از نام Core i7 و عدم ارتقاء آن، پسوند تجاری Core i9 را معرفی خواهد کرد. در نتیجه اولین پردازنده های Skylake-X با نام تجاری Core i9 عرضه شده و ما را از این تکرار مسخره راحت خواهند کرد! 4 پردازنده از این خانواده معرفی خواهند شد که اسامی آنها شامل Core i9-7920X به عنوان پرچمدار، Core i9-7900X، Core i9-7820X و Core i9-7800X است. در حالی که پردازنده های Skylake-X از نام جدید تجاری بهره می برند، پردازنده های KabyLake-X با نام تجاری Core i7 عرضه خواهند شد. در این میان هر دو گروه از لیتوگرافی 14 نانومتری بهره برده و Core i9-7920X دارای 12 هسته منطقی و 24 رشته پردازشی است! این تراشه از 16.5 مگابایت حافظه کش سطح L3 بهره می برد و مانند دیگر پردازنده های Skylake-X بر روی سوکت LGA 2066 نصب و راه اندازی می گردد.

و اما پردازنده های Core i9همزمان با  ارائه­ی برخی اطلاعات از پردازنده های 16 هسته ای AMD، مجموعه VC نیز اطلاعاتی از پلتفرم قدرتمند و پرچمدار آینده اینتل را منتشر کرده و مدعی صحت اطلاعات آن است. دو گروه جدید از پردازنده های جدید این شرکت با عناوین Intel Skylake-X و KabyLake-X با هدف استفاده در سیستم های HEDT راهی بازار خواهند شد. این اطلاعات نشان می دهند که بلاخره اینتل پس از سالها استفاده از نام Core i7 و عدم ارتقاء آن، پسوند تجاری Core i9 را معرفی خواهد کرد. در نتیجه اولین پردازنده های Skylake-X با نام تجاری Core i9 عرضه شده و ما را از این تکرار مسخره راحت خواهند کرد! 4 پردازنده از این خانواده معرفی خواهند شد که اسامی آنها شامل Core i9-7920X به عنوان پرچمدار، Core i9-7900X، Core i9-7820X و Core i9-7800X است. در حالی که پردازنده های Skylake-X از نام جدید تجاری بهره می برند، پردازنده های KabyLake-X با نام تجاری Core i7 عرضه خواهند شد. در این میان هر دو گروه از لیتوگرافی 14 نانومتری بهره برده و Core i9-7920X دارای 12 هسته منطقی و 24 رشته پردازشی است! این تراشه از 16.5 مگابایت حافظه کش سطح L3 بهره می برد و مانند دیگر پردازنده های Skylake-X بر روی سوکت LGA 2066 نصب و راه اندازی می گردد.

 

توان حرارتی دو پردازنده Core i9-7920X و Core i9-7900X برابر با 160 وات است و این در حالی است که دو مدل دیگر دارای توان حرارتی برابر با 140 وات هستند. 8 اسلات رم DDR4 با فرکانس پایه 2667 مگاهرتز در آنها تعبیه شده است. در نتیجه می توان تا 128 گیگابایت رم را در این مادربردها نصب و راه اندازی کرد. جهت دسترسی به اوج فرکانسی در پردازنده های مورد نظر، اینتل آخرین فناوری خود موسوم به Turbo Boost 3.0 را معرفی کرده است. Skylake-X ها به طور بومی از 44 مسیر PCIe پشتیبانی می کنند که برای نصب انواع کارت توسعه و حافظه های NVME کافی به نظر می رسد. این تراشه در ماه اوت و با قیمت احتمالی 1500 دلار راهی بازار می گردد. این پرچمدار با اختلاف پرفورمنس چشمگیر، جایگزین پرچمدار پیشین با نام Broadwell-E Core i7-6950X می گردد. تراشه Core i9-7900X به عنوان دومین عضو این خانواده دارای 10 هسته و 20 رشته پردازشی است. این پردازنده از 13.75 مگابایت حافظه Cache سطح L3 استفاده کرده و فرکانس پایه آن 3.3 گیگاهرتز است که در Boost به 4.5 گیگاهرتز می رسد. افزایش فرکانس بیش از 1 گیگاهرتز در این پردازنده با در نظر گرفتن معماری و تعداد هسته، حاکی از پتانسیل بالای آنها در اورکلاک است. در جدول زیر می توانید شاهد آخرین مشخصات فنی این 4 پردازنده باشید. Core i9-7920X نیز در گزینه هایی نامشخص (TBD) هستند.

و اما CPU های KabyLake-X با هدف رقابت با پردازنده های AMD SR7 راهی بازار شد؛ پرچمدار این گروه Intel Core i7 7740K است که دارای 4 هسته و 8 رشته پردازشی است. اینتل در این مدل ها از پردازنده گرافیکی مجتمع استفاده نکرده است و تمام توان پردازنده صرفا برای کنترل ترانزیستورهای CPU به خدمت گرفته شده است. بر خلاف برخی اطلاعات که توان حرارتی آنها را نیز 140 وات عنوان کرده بودند، CPU های KabyLake-X دارای توان حرارتی 91 و 112 وات هستند. کلاک هسته در این مدل از 4.2 گیگاهرتز آغاز و به 4.5 گیگاهرتز می رسد. 8 مگابایت حافظه کش L3 و سوکت LGA 2066 از جمله دیگر مشخصات فنی این محصول است. جالب است بدانید که CPU های KabyLake-X در مدل های Intel Core i7-7640K و Intel Core i7-7740K با سوکت LGA 1151 سازگار نبوده و از سوکت مشترک در پلتفرم X299 بهره می برند. در جدول زیر می توانید شاهد یک مقایسه KabyLake و KabyLake-X ها در نسخه پرچمدار باشید.

چیپست X299 که جایگزین X99 خواهد شد، در کنار سوکت LGA 2066 مورد استفاده قرار می گیرد. این چیپست به تنهایی از 24 مسیر غیر ترکیبی و مستقیم PCI Express 3.0 پشتیبانی کرده و همچنین 8 اسلات رم (4 کانال مجزا) نیز در آن هدایت می گردد. فرکانس پشتیبانی رم ها در حالت پایه و بدون در نظر گرفتن پروفایل های اورکلاک، به 2667 مگاهرتز افزایش یافته است. در این PCH جدید تعداد 10 رابط USB 3.0، تعداد 8 رابط USB 2.0، رابط SATA III و حتی کنترلر Intel LAN گنجانده شده است. افزون بر این موارد، کنترلر صوتی HD Audio، ویژگی های SPI, SPI, LPC, SMBus در آن یکپارچه شده است. بدین ترتیب احتمالا مادربردهای HEDT در برخی قسمت ها خلوت تر از گذشته خواهند بود.

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا