قرص سرترالین (Sertraline)

قرص سرترالین (Sertraline)

قرص سرترالین (Sertraline)      تاریخ درج: 1397/3/9

افسردگی و استرس در طب سنتی به سودای سوخته معروف است. سودا یکی از اخلاط چهار گانه بدن انسان است که اگر بر دیگر اخلاط غلبه پیدا کند عوارضی را بدنبال خواهد داشت. این عوارض نسبت به سن جنسیت، قدرت جسمانی و روحیه شخص متفاوت است و به شکلهای گوناگون ظاهر می¬شود. حال اگر غلبه خلط سودا در مدت¬های طولانی ادامه داشته باشد به سودای غلیظ یا اصطلاحا سودای سوخته تبدیل می¬شود و چون در اوایل شروع این بیماری معمولا کسی به آن توجه نمی¬کند اکثرا تبدیل به سودای سوخته می¬شود که درمان آن هم طولانی می¬شود. شایع ترین علتی را که برای این بیماری میتوان تعریف کرد مصرف برخی از موادغذایی در برخی از حالات خاص روحی و روانی می باشد. هرگاه شخص بعد از قرار گرفتن در یک وضعیت روحی و روانی شدید مثلا عصبانیت زیاد، ترس و حتی خوشحالی زیاد،اقدام به خوردن چیزهای خیلی ترش و یا عدس بکند در این حالت بدن خلط سودای زیادی ترشح کرده و ترشیجات و عدس هم باعث تشدید ترشح این خلط میشوند، لذا این خلط بر دیگر اخلاط غلبه کرده و باعث ظاهر شدن عوارضی چون : ترس بیمورد، عصبانیت و هم و غم و … می¬شود. قرص سرترالین (Sertraline) داروی ضد افسردگی و ضد ترس است. کاهش تمایلات جنسی، سرگیجه، خشکی دهان و تغییرات خلق و خو از عوارض قرص سرترالین است.

افسردگی یا ترس حالات ناخوشایند روحی است که اگر به موقع درمان نشود می‌تواند علاوه بر مشکلات روحی و روانی مشکلات جسمی را هم برای فرد به همراه آورد. داروهای زیادی در زمینه کنترل افسردگی وجود دارد. قرص سرترالین یکی از آن‌­ها می باشد.

در بین همه ی داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب، قرص "سرترالین" که به "آسنترا" و "زولوفت” نیز مشهور است بیش از هر داروی دیگری شهرت پیدا کرده است. تاثیر عالی و کم بودن عوارض این قرص باعث استقبال زیاد مردم از آن شده است. سرتالین (Sertraline) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌ است.

این گروه دارویی می‌تواند تا حدودی موجب بهبود اشتها و خواب و بهبود انگیزه فرد برای کارهای روزمره فرد گردد. داروی سرتالین از راه خوراکی جذب شده و از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شود.

 

 این دارو برای مصارف افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال جبری وسواس ، حملات پانیک، سندرم پیش از قاعدگی، انزال زودرس یا زودانزالی و فوبیا و ترس، مصرف می شود.

 همچنین از عوارض این دارو شامل کاهش تمایلات جنسی، تاخیر در انزال، خونریزی‌های غیرطبیعی (نقاط قرمز در سطح پوست)، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، تب، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی‌اراده خلق و خو، تپش قلب، راش پوستی، احساس خارش در پوست، تهوع، احساس منگی و ناراحتی معده می توان نام برد.

 این دارو با داروهای ضدافسردگی، سایمتدین، دیازپام، تولبوتامید، داروهای پارکینسون، کلونیدین، رسپریدون، لینزولید، متیلن بلو، فنی توئین، کاربامازپین تداخل دارویی دارد.

 

دوز و نحوه مصرف این دارو به صورتی است که میزان پاسخ شما به دارو، شدت مشکلتان، سن و همچنین سایر داروهایی که مصرف می‌نمایید وابسته می‌باشد. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. همچنین باید از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.

مصرف داروی سرترالین همراه غذا می‌تواند عوارضی نظیر تهوع را تا حدودی کاهش دهد. در صورتی که مصرف این دارو موجب خواب‌آلودگی شما گردد ممکن است پزشک شما به شما توصیه نماید تا این دارو را قبل از رفتن به رختخواب و خواب مصرف نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا