صنایع دستی بافندگی

صنایع دستی بافندگی

صنایع دستی بافندگی      تاریخ درج: 1397/1/28

بافندگی از هنر های اولیه برای رفع نیاز های زیستی بشر محسوب می شود. بافندگی، پیچیدن و بافتن الیاف رشته های طبیعی و مصنوعی است که بافت های طبیعی می تواند شامل پشم، ابریشم، پنبه و سلولز می باشد. از بافت بیشتر برای فرش کردن و پوشاندن سطح ها، تهیه محفظه ها(کیسه ها، کیف و برخی ظروف) و هم چنین پوشاک استفاده می شود. محصول نهایی بافندگی سنتی بر اساس تهیه و شکل ظاهر و روش تولید و موارد مصالح به انواع مختلفی از جمله انواع پارچه ها (مخمل، زری، ترمه، کرباس و...)، انواع فرش (قالیف گبه، گلیم، زیلو و نمد) وانواع حصیر تولید می شود. در سیر تکاملی زندگی انسان به مرور نقش پردازی و رنگ پذیری در بافت ها بر اساس نیاز به وجود آمده است که جزء محبوب ترین صنایع دستی ایران می باشد.

ویژگی بافندگی:

این محصولات بیشتر به صورت تخت و به شکل های مستطیلی و مربع در اندازه های متفاوت قابل مشاهده می باشند، در بعضی مواقع به شکل دایره، چند ضلعی و حتی بیضی می باشند.بعضی برای ظروف حصیری و بامبو به شکل های سه بعدی (حجمی) می باشند برخی دیگر به صورت تزئینی بافته می شوند.

در محصولات بافندگی برخی دارای پرز بوده مانند قالی و پارچه مخمل، برخی دیگر نیز بدون پرز و صاف و یک دست می باشند مانند پارچه و گلیم، و برخی دیگر مانند حصیر سطح زبر و مشبک دارند. در این محصولات برخی مانند فرش، نمد، پارچه و ... دارای انعطاف بوده اما برخی دیگر مانند ظروف و اشیاء حصیری و آن هایی که از شاخه های گیاهان ساخته شده اند دارای انعطاف پذیری کمتر می باشند یا اصلا این ویژگی را ندارند.

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا