سفالگری

سفالگری

سفالگری      تاریخ درج: 1397/1/27

آب، خاک و حرارت از در دسترس ترین موادی است که در طبیعت وجود دارد و سفال از اولین ابزارهایی که بشر توانسته است آن را به وجود آورد. ظرف سفالی به‏ دلیل برآورده کردن نیازمندی‏های زندگی‏ انسان به وجود آمده است. سفال از نخستین صنایع بشر و قدیمی ترین و مهمترین شعب هنرهای‏ سنّتی ایران و ماندگارترین میراث فرهنگی و هنری کشورمان می باشد. سفالگری در ایران از بدو آغاز تمدّن تا به امروز ادامه پیدا کرده است و در هر قرن نمادی از فرهنگ و روند زندگی در آن دوران می باشد. این هنر سنتی همواره اندیشه و تخیّلات و خاطرات ایّام مختلف را با نقش و نگارها، رنگ و لعاب‏ها همراه می سازد.سفال از نظر زیبایی و هم چنین ارزانی و فراوانی مواد اولیه در طبیعت همتایی ندارد و رنگ و نقش آن دستاوردی‏ برای حرمت و ارج نهادن به هنر است.

برای تزیین سفال از نقاشی، کنده کاری ایجاد نقوش برجسته روی آنها و لعاب مناسب برای پوشش سطح اشیاء استفاده می گردد.

برای شکل دادن به سفالینه ها از چرخ سفالگری استفاده می شود، چرخ سفالگری از هزاره اول قبل از میلاد وارد صنعت سفالگری شده است و  قدیمی ترین چرخ سفالگری ایران در منطقه شوش می باشد.

در سفال گری از خاک رس و گل حاصل از سنگهای کوارتز و کائولن استفاده می شود که مرغوب‌ ترین خاک برای استفاده در سفالگری خاک رس می ‌باشدکه وجود مقادیر بالای آهن دلیل بر سرخی آن است. این خاک بعد از پخت، خاصیت سختی و استحکام خود را برای همیشه حفظ می کند و دوام و کیفیت بی نظیری برای سفال به ارمغان می آورد.

 

ویژگی سفال:

با توجه به مراحل تهیه و پخت سفال ، دارای دوام و استحکام بالایی می باشند که باعث می شود ظروف برای هزاران سال زیر خاک دوام آورند. ذرات ریز تر و متراکم تر خاک مورد استفاده در تولید سفال باعث افزایش مرغوبیت آن می شود.

 

کاربرد سفال:

بشقاب، فنجان، گلدان ها وظروف تزیینی زیبا و کوزه های ساخته شده از خاک رس

 

 

 

 

   قیمت ارزها

   قیمت سکه و طلا